Seiske alati oma õiguste eest (3)

Seiske alati oma õiguste eest

 

Põhiseadus selle tagab, elame ju demokraatlikus riigis. Teisalt käivad meil pidevad ümberkorraldused, riiki reformitakse kõigil elualadel. Tundub, justkui oleks majanduslangus tulnud korraldamata riigisektori pärast. Aga äkki ongi?

Iga ümberkorralduse ajal jääb keegi hammasrataste vahele. Alati leidub keegi, kes muutustele vastu vaidleb, isegi siis, kui see teda isiklikult ei puuduta.

Suurem vastutus tuleb kanda aga neil, kes ümberkorraldusi välja mõtlevad ja ellu viivad. Loogika ütleb seda, et firmas ei tulda uute asjadega töötajate ette enne, kui asjad on kabinettides selgeks vaieldud.

Suure hulga inimeste keeldumine uutest töölepingutest näitab ametnike nõrkust. Kui vastuhaku tõttu läbirääkimistele kutsutud töökollektiivile vastatakse, et tõepoolest on uutesse lepingutesse vead sisse tulnud, siis tekib kahtluseuss, et need sinna ikka nimme pandi. Lootuses, et ehk ei panda tähele ja kirjutatakse alla.

Print Friendly, PDF & Email