Pihtla andis raha priitahtlikele pritsumeestele (1)

Kohalik vallavolikogu otsustas üleeilsel istungil toetada MTÜ-d Pihtla Pritsumehed 50 000 krooniga Pihtlas asuva endise töökojahoone kordategemist.

“Tegemist oli valla initsiatiiviga,” tundis heameelt MTÜ Pihtla Pritsumehed eestvedaja Aivar Aasma. Tema sõnul plaanib ühing praegu eraomandis oleva hoone ära osta ning ehitada sinna tuletõrjeautole garaaž, aga ka koosoleku- ja olmeruumid.

Sama maja soovisid enda kasutusse mõned kuud tagasi ka valla noored, et rajada sinna noortekeskus.
Ainus asi, mis nüüd tegusate meeste meele mõruks teeb, on Eesti riigi bürokraatlik asjaajamine.

“Kaks kuud on praegu võtnud aega lepingute tegemine ja tuletõrjeauto üleandmine mittetulundusühingule,” sõnas Aasma.
Ka Saaremaa päästeosakonna juhataja Margus Lindmäe ootab pikisilmi paberimajanduse kordasaamist. “Oleks kahju, kui meeste motivatsioon ja initsiatiiv pika ja konarliku asjaajamise tõttu kannataks,” tõdes ta.

Lindmäe kiitis Pihtla mehi igati ning tõdes, et vabatahtlike päästjate organiseerumine on hindamatu väärtusega – pole ju iial teada, millal “päris” pritsumehed kohale jõuavad.
“Nad võivad parajasti kustutada mõnd teist tulekahju või on vahemaad pikad,” ütles ta.

Lindmäe sõnul on vabatahtlikud päästjad praegu oma mittetulundusühingu teinud Muhus Võikülas ja Pihtlas ning kolmapäeval läksid Pärnu registri poole teele MTÜ Karala Vabatahtlik Tuletõrjeselts asutamisdokumendid.
MTÜ-l Pihtla Pritsumehed on neli asutajaliiget ning Aasma kinnitusel on praegune tegevus käinud asutajate isiklike rahakottide toel.

“Potentsiaalseid tegijaid on praegu 15 ringis, aga ega ma neid eriti otsinud ka pole, enne kui paberiasjad on korras,” tõdes Aasma.
Pihtla vallavanem Tõnu Hütt märkis, et lisaks sellele, et vallas on tuule tiibadesse saamas vabatahtlik päästjate abikomando, teeb talle heameelt, et vallamaja vastas asuv räämas ja lagunev hoone tehakse korda.

“Eks need noored, kes seal miskit oleks teha tahtnud, võivad hakata edaspidi käima tuletõrjeautot poleerimas,” arvas ta. Ka Aasma sõnul plaanitakse ühingu tegevusse edaspidi kaasata ka noori, juba alates 13. eluaastast.

Print Friendly, PDF & Email