Veeuputus peaaegu käes

Veeuputus peaaegu käes

 

Vihmane suvi tundub lõputu ja loodus kavandab ilmselgelt anda veelisa sügiselgi. Algul kurtis põllumees, siis hilissuvine puhkaja, nüüd on mure juba käes paljudel linlasel. Piisab paarist tunnist tugevast sajust ja linn on vee all.

Tänavad kui Veneetsias, kanalisatsioon täitunud ja veetase keldrites tõuseb. Süsteemid, mis peavad linnas sadeveed ära juhtima, on projekteeritud ja ehitatud veel siis, kui taevas oli suvi läbi sinine, päike paistis ja muru tuli pidevalt kasta. Kas praegused uued olud on tingitud kliimamuutustest, võib vaid oletada. Vesiseid aegu on olnud ka varem.

Kätte on jõudnud ajad, mil rajatakse eurorahade toel uusi kanalisatsioonisüsteeme. Mitmed linnatänavad on üles kaevatud ja paljudele linnaelanikele ebameeldivusigi tekitatud, ehkki ajutiselt.

Loodame, et viimase aja probleemidega on arvestatud ja projekti valmimise järel pole enam kellelgi põhjust kurta, isegi ajutiselt mitte.

Print Friendly, PDF & Email