Spaade naabrid sademevetega hädas (4)

Spaade naabrid sademevetega hädas

 

Kuressaare Veski, Väike- ja Suur-Sadama tänava piirkond muutus eilse mitu tundi kestnud vihmavalingu tagajärjel kohaks, kus ilma kummisaabasteta liikumine ei olnud mõeldav.

Kohalike elanike sõnul tekkisid probleemid vee äravooluga siis, kui sinnakanti ehitati Meri ja Rüütli spaakeskus.

AS-i Kuressaare Veevärk juhatuse liige Ain Saaremäel ütles Oma Saarele, et kui kohalikud inimesed on sellise tähelepaneku teinud, siis võib nii olla küll. “Kui linna tuleb juurde üks suur ja heakorrastatud plats, siis juhitakse sealt ju vesi ära ja kui vett kuhugi juhtida pole, siis see peab ju kuhugi minema,” nentis Saaremäel.

Ain Saaremäeli sõnul on Kuressaare Veevärgil sadevete arengukava valmis, kuid seda tuleb veel üle vaadata ja kõpitseda.

“Iga-aastased summad, mis selle tarbeks eraldatakse, seavad ju ka piirid,” märkis ta. Osas kohtades sai sadevete ärajuhtimine lahendatud koos vee- ja kanalisatsioonitorude paigaldamisega. Ning kui vähegi võimalik, siis seda ka jätkatakse.

“Üldine seisukord peaks ikka kogu aeg paremaks minema, kuid ekstreemsed ilmastikuolud toovad kitsaskohad kiiresti välja,” lausus Saaremäel, lisades, et ta ei mäletagi sellist suve, kus pärast jaanipäeva hakkab sadama ja sajab terve suve.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi, kelle kodumaja asub samuti Veski tänaval, ei osanud eile veel uputuse tekitatud kahju kommenteerida. “Küll ma õhtul kuulen, kui abikaasa koju jõudnud on,” märkis ta. Küll aga võis kannatada saada garaažis olev mootorratas.

“See on habemega teema,” tõdes Tamkivi piirkonna sademevete ärajuhtimise probleemi kohta. Ka tema kinnitas, et probleemid tekkisid siis, kui ehitati spaad. “Sel ajal ehitati küll süsteem ümber ja krundile paigutati lisapump, mis saab tavaolukorras hästi hakkama, kuid järskude koormuste korral tekib ikka probleeme. Ekstreemolukordades on need paratamatud,” sõnas Jaanus Tamkivi.

Print Friendly, PDF & Email