Uued laevad saavad nimeks Alma, Johannes ja See Tüüp, Keda Mängib Raivo E. Tamm (1)

Uued laevad saavad nimeks Alma, Johannes ja See Tüüp, Keda Mängib Raivo E. Tamm

Esselkaa uus parvlaev See Tüüp, Keda Mängib Raivo E. Tamm.

Sel nädalal lõppes internetihääletus Esselkaa uutele laevadele nime leidmiseks. Reede õhtul kokku tulnud Saaremaa Laevaasjandusega Kursis Olevate Tüüpide Väitlusselts ehk Klubi Kui Soovite valis finalistide seast täna hommikuks välja need kõige õigemad.

Pärast tuliseid vaidlusi, pöialde silma torkamisi, kõrvade hammustamist ning põlvega peksmist sinna, kus päike ei paista, valisid üksmeelele jõudnud asjatundjad Esselkaa uutele laevadele nimedeks Alma, Johannes ja See Tüüp, Keda Mängib Raivo E. Tamm.
Võidunimed pakkus välja tuntud tähetark, sipelgauurija, kodukaunistaja ning kõigi laste sõber professor Kosmos. Kuna Naela toimetusel on professoriga juba varasemast südamlikud suhted, siis nõustus professor meie lugejatele selgitama, mis juhtus ja kuidas tähetark taas kord tabas naelapea pihta ehk pani täppi.
“Juhtus paratamatu,” teatas professor südamerahuga. “See, mis pidi juhtuma. Ma teadsin, et minu pakutud nimed on kõige paremad.” Professor lisas, et ta ei mõelnud nimesid valides kuigi kaua, ning avalikustas, et võttis nimed eestlastele armsaks saanud õnnelikust teleseriaalist. “Ma tean, mis eesti rahvale peale läheb, mis meie inimestel kaua meeles püsib.”
Auhinnaks sai professor õiguse minna maimukeste ristimisele Õige Magusat jooma ning lisaks viietonnise kinkekaardi, millega ta esialgu midagi ei mõistnud peale hakata. “Ma pean nüüd naabrimehe käest käru ja traktori laenama, sest olgu ma kui kõva mees tahes, aga omal jõul sellist mürakat ära ei vii.”
Hoolimata otsustajate näilisest üksmeelest on Naelale teada, et nimekonkurss on kaotajate seas piisavalt paksu verd tekitanud. Napilt võidust ilma jäänud maleguru ja kohaliku külaseltsi medaliga auhinnatud kudumismeister Tiit Törkmeel ei hoia oma pettumust vaka all. “Kosmos valetab!” teatas Törkmeel kõhklematult. “Need olid tegelikult minu pakutud nimed, aga Kosmos vehkis need minu käest sisse.” Nii ei jäänud Törkmeelel üle muud kui jooksvalt improviseerida ning pakkuda nimedeks Edu, Lossi ja Ruubi.
“Läksin just Edu poe eest mööda ja mõtlesin, et kus kurat ma olen. Alguses ütlesin naisele, et näe, mis nad Ruubi poest on teinud, aga siis sain aru, et see oli Edu pood,” kirjeldas Törkmeel, kuidas ta nimed välja mõtles.
Kahjuks jäi sellest ponnistusest väheks ning nimed tõid Törkmeelele vaid teise koha. Suurest pettumusest keeldus Törkmeel teise koha auhinda vastu võtmast ning nii pidi professor Kosmos appi kutsuma ka teise traktoriga naabrimehe, et minema tarida kaks viietonnist kinkekaarti.
Esselkaa nimekonkursi finaali tulemused:
1. Alma, Johannes, See Tüüp, Keda Mängib Raivo E. Tamm (professor Kosmos).
2. Edu, Lossi, Ruubi (Tiit Törkmeel).
3. Eesti, Läti, Leedo (Eisa Aru).
4. Viisk, Põis, Õlekõrs (Anonüümne).
5. Õuna Endel, Muna Ott, Räägu Rein (Enn E. Kuulmatu).

Print Friendly, PDF & Email