Saaremaa lambakasvatajate initsiatiivil ning Saaremaa lihatööstuse, Saaremaa tarbijate ühistu, hulgifirmade Makros ja Lemmik toel turule toodud kohalikust lambalihast täissuitsuvorst on müügil viimaseid päevi.
“Tundus küll, et meil on kõik olemas – lambad, tööstus, hulgikaubandus, poed ja tarbijad. Kuid koostöövalmidusest ja -tahtestki jäi puudu meil kõigil. Suurimaks probleemiks osutus lihalõikus ja logistikateema,” teatas Oma Saarele Mäe maatalu peremees Veiko Maripuu.
Nii on lambalihavorst praegu viimaseid päevi Saaremaa poodides müügil ja seda soodushinnaga.
“Üritame täissuitsuvorsti tootmist taaskäivitada hilissügisel,” lubas Maripuu.
Puudu jäi ikka tarbijatest, kes seda vorsti ostaks.
Lambalihast vorsti söömise harjumus on vahepealse põua tõttu katkenud. Selle uuesti tekkimiseks läheb aega ja kannatust ning järjepidavust tarvis.
Kui olnuks maitsev, küll oleks söödud. Vilets tooraine, lambaliha osakaal polnud kaugeltki mitte 100% ning sellisest kraamist ei tee ka Saaremaa lihatööstuse vorstmaakritest paremad spetsid midagi ihaldusväärset valmis.