SLK kutsub uutele laevadele nime valima (2)

SLK kutsub uutele laevadele nime valima

UUED LAEVAD TULEMAS: Saaremaa Laevakompanii toob 2009. ja 2010. aastal saarte ja mandri vahelistele laevaliinidele kolm uut kaasaegset laeva, millest igaüks mahutab 160 sõiduautot ja kuni 600 reisijat.

Saaremaa Laevakompanii kuulutab välja konkursi järgmise kahe aasta jooksul liinile tulevatele uutele laevadele nime leidmiseks. Alates tänasest on veebilehel www.tuulelaevad.ee käivitatud hääletussüsteem, kus saab hääli anda enim meeldinud nimedele ning sobiva nime puudumisel lisada omalt poolt parem variant.

Saaremaa Laevakompanii tegevdirektor Tõnis Rihvk ütles, et nimekonkurssi korraldatakse laevadele esimest korda ning eesmärgiks on nime leidmise protsessi rohkem inimesi kaasata.

“Laeva nimi jääb aastakümneteks ja kui selle nime leidmisel on osalenud võimalikult palju inimesi, on kõlapind laiem,” ütles Rihvk.

Varem on laevakompanii laevadel enamasti püütud säilitada laeva varasem nimi (välja arvatud Vardol, mille taanikeelses nimes oli eesti tähestikku mittesobiv täht – originaalis Vårdö, ning Viirel, mille varasem nimi oli Difko Korsør), kuid seekord on tegu täiesti uute laevadega. Nimekonkurss kestab detsembrini ning hääletustulemusi ja vahekokkuvõtteid saab veebis jooksvalt jälgida. Hääletamine lõpeb 1. detsembril ning selle võitnud kolme laevanime autorile kingitakse vaeva eest reisibüroo Wris kolm reisikinkekaarti, millest igaühe väärtus on 5000 krooni.

Rihvki sõnul võib pakkuda kõiki mõistlikke nimesid ning ta avaldas lootust, et ehk tuleb konkursile ka ettepanekuid, kuidas neid nimesid omavahel siduda – nagu näiteks Leiger, Tõll ja Piret.

Print Friendly, PDF & Email