Saaremaa politseid külastasid koostööpartnerid Soomest

Läinud nädalal võõrustas Lääne politseiprefektuur külalisi Lääne-Soome läänist ja Ahvenamaalt.

Lääne politseiprefektuuri avalike suhete juht Kaja Kukk ütles, et külaskäik toimus Lääne politseiprefektuuri ja Lääne-Soome lääni politsei 2008. aasta koostööprotokolli raames.

Delegatsiooni kuulusid Ahvenamaa politseiüksuse juht Camilla Hägglund, üleminspektor Nina Rasmus ja Lääne-Soome politsei peainspektor Kalle Puhalainen.

Teisipäevasel visiidil Saaremaal tutvuti Kuressaare politseijaoskonna tööga ning kohtuti Saare maavanema Toomas Kasemaaga, et saada ülevaade üldistest turvalisuse ning maakonna arengu küsimustest ja koostööst politseiga. Saaremaa oli valitud seetõttu, et kahe naaberriigi saartel on palju sarnaseid jooni, seega on töö-kogemuse võrdlemine huvitav ja vastastikku rikastav. Teisipäeva õhtul naasid Soome politseinikud mandrile ning siirdusid Pärnusse.

Kaja Kuke sõnul tundsid külalised kõige rohkem huvi meie korrakaitsepolitsei igapäevatöö vastu. Põhjalikult tutvuti politseitöö planeerimis- ja hindamispõhimõtetega. “Siin hindasid külalised meie senist kogemust kõrgelt ja väljendasid arvamust, et oleme selles vallas neist sammukese ees,” märkis Kukk. Külalisdelegatsioon lahkus Eestist neljapäeval.

Print Friendly, PDF & Email