Saaremaa petankerid võitsid esiliiga

Laupäeval, 23. augustil peetud petangi Eesti esiliiga finaalvõistlustel saatis Saaremaa võistkonda edu. Kui möödunud hooajal suutsid Saaremaa petankerid finaalturniiril välja võidelda teise koha, siis seekord naasti kodusaarele võidukarikaga.

Tallinnas Kalevi väljakutel toimunud finaali pääses eelvõistlustelt kokku iga tsooni neli tugevamat võistkonda. Lääne regioonis peeti kaks eelvõistlust, üks Saaremaal ning teine Hiiumaal, mille tulemusena pääses finaalturniirile kolm hiidlaste ja üks saarlaste võistkond. Kuna osast regioonidest ei saabunud kõik finaali pääsenud kohale, siis asus võidukarika pärast heitlema 10 võistkonda. Mänguviisiks oli trio ning igal tiimil võis nimekirjas olla neli mängijat.

Meie esindus suutis alagrupist probleemideta edasi saada, kuid poolfinaalis suudeti 1 : 9 kaotusseisust lõpuks siiski võitjatena väljuda, tulemusega 13 : 11. Finaalis kohtuti tugeva Hiiumaa trioga ning tundus, et taas kord tuleb saarlastel leppida teise kohaga, kuid siis suutsid nad 1 : 9 kaotusseisust jällegi välja tulla. Tänavuse aasta esiliiga võitjad on Ain Koplimäe, Tõnu Munk, Veiko Pihel ja Sten Vaher.

Kaur Sirel

Print Friendly, PDF & Email