Purjetajatele Lohusalust kaks medalit

Saaremaa Merispordi Seltsi purjetajad said eelmise nädala teises pooles sõidetud Samsung Eesti Karika teisel etapil kaks medalit.

Kindla esikoha võttis esimest aastat klassis 470 koos Marko Pomerantsiga sõitev Kaarel Kruusmägi, edestades seni Eestis seda klassi valitsenud õdesid Maarjaliisa ja Elise Umbi.

Üheksast sõidust seitse võitnud Kruusmägi-Pomerants juhivad Samsung Eesti karikat oma klassis ka kokkuvõttes. Eelmisel aastal samas sarjas Laser Radial klassis võidutsenud Kruusmägi sõnul muutub nende koostöö Pomerantsiga iga võistlusega aina paremaks. Seekord said Kruusmägi sõnul otsustavaks tugevad tuuled, mille abil suudeti konkurente edestada. Kahel esimesel võistluspäeval valitses Lohusalus kohati lausa torm, mis osas paadiklassides sundis sõite ära jätma.

Saarlastest teenis medali veel Aksel Artus, kes Zoom8 klassis suutis end kolmandaks sõita. Artust edestasid Roland Mikk ja Anna Pohlak. Saarlase kohad sõitudes olid 1., 2., 2., 3., 4., 4., 1. Samas paadiklassis oli Taavi-Martin Enno kues.

Kehvemini läks saarlastel Optimist-klassis, kus parimana oli Hardo Niit 5. ja Optimist-klassi eelmise aasta valitseja Kristo Õunap 6.
Laser 4.7-l jäi napilt esikolmikust välja Rimo Timm, kes finišeeris kokkuvõttes neljandana.

Print Friendly, PDF & Email