Saaremaal saab toiduabi kuus omavalitsust (1)

Saaremaal saab toiduabi kuus omavalitsust

TOIDUABI: Saaremaale toodi 23 tonni makarone.

Möödunud nädalal jõudis Saaremaale vähekindlustatud inimestele mõeldud toiduabi, mida soovis saada kuus maakonna omavalitsust: Kuressaare linn, Torgu, Pihtla, Mustjala, Lümanda ja Valjala vald.
Kokku tuli Saare maakonda 23 606 kilogrammi makarone ja 23 216 kilo jahu.

Eesti Punase Risti Saaremaa seltsi tegevsekretär Laine Kunnberg-Bortnikov ütles Oma Saarele, et toidupakke saavad paljulapselised pered, üksikud vanurid ning teised vähekindlustatud inimesed, seda lähtudes omavalitsuste otsustest.

“Abi jagavadki omavalitsuste sotsiaaltöötajad,” sõnas Kunnberg-Bortnikov, lisades, et tonni jahu ja makarone jätab Saaremaa Punane Rist oma käsutusse, et vajadusel ka teisi abivajajaid toetada.
Kunnberg-Bortnikovi kinnitusel hakkavad jahu ja makarone tellinud omavalitsused toiduabi laiali jagama lähiajal.

Kaarma valla sotsiaalosakonna juhataja Liida Kaare märkis, et Kaarma vallal on toiduabi alles veel eelmisest tellist, mis tuli kevadel, ning sestap nad otsustasid seekord jahu ja makarone mitte juurde tellida. “Kindlasti on säärane abi teretulnud,” kiitis Kaare.

Seevastu Salme valla sotsiaaltöötaja Katrin Kilter oli üllatunud, kuuldes taas kord toodud toiduabist. “Oleksime selles aktsioonis kindlasti osalenud, sest meil on inimesi, kes väga abi vajavad, kuid meieni ei ole infot jõudnud,” sõnas Kilter, lisades, et ta on küll täitnud ära ühe taotluse, kuid selle järgi saavad nemad uut toiduabi 2009. aastal.

Ka Kärla vald jäi jahust ja makaronidest ilma infopuuduse tõttu. Kärla valla sotsiaalnõunik Greta Vaik ei osanud eile öelda, miks infot nendeni jõudnud ei ole.

Punase Risti Saaremaa seltsi esimees Juhan Nemvalts tõdes, et on kahetsusväärne, kui mõned vallad on nimekirjast puhtalt infopuudusel välja jäänud. “Abi tellimise protsess on küllaltki pikk,” tõdes ta, lisades, et selleks aastaks telliti jahu ja makarone eelmise aasta taotluste alusel.

Nemvaltsi sõnul on aga kindlasti võimalik praegugi teha toiduabi suhtes koostööd näiteks Kuressaare linnaga, kes võib osa saadud abist loovutada. “Sellisel juhul tuleks aga ühendust võtta meie tegevsekretäriga,” täpsustas ta.

Print Friendly, PDF & Email