Kohus karistas sarivarast tingimisi (1)

Pärnu Maakohus mõistis tingimusi aastaks trellide taha sarivaras Peeter Puparti, kes peab lisaks hüvitama kannatanutele 23 000 krooni.

2006. aasta novembri lõpus ja detsembri alguses pani Peeter Pupart toime rea sissemurdmisi ja vargusi. Näiteks tungis ta ühte Kuressaare eramusse ja varastas sealt antiikse seinapeegli ja laua (maksumus kokku 15 000 krooni). Kuressaares ühest lukustamata pesuköögist varastas Pupart muruniiduki ning Kauba 13 ehitusobjektilt alumiiniumtellingu Flexi neli kõrgendust koguväärtusega 10 300 krooni.

Ööl vastu 7. detsembrit 2006. a varastas Pupart ühest Kuressaare maja hoovis asuvast lukustamata kuurist 18-käigulise maastikujalgratta Sarda Sierra. Juba samal ööl murdis ta sisse ühte teise kuuri, kust varastas rolleri Aprilia LF väärtusega 14 000 krooni ja mopeedi Delta väärtusega 2000 krooni.

Lisaks jäävad Peeter Puparti poolt sooritatud varguste kontole ühe külalistemaja hoovimajast saiaküpsetusmasina vargus ja ühest kuurist jalgratta vargus.

Järgneva 18-kuulise katseaja vältel on Peeter Pupart allutatud käitumiskontrollile. Lisaks mõistis kohus Peeter Pupartilt kolme kannatanu kasuks välja kokku üle 23 000 krooni kahjutasu ja üle 8500 krooni eest kohtukulusid.

Print Friendly, PDF & Email