Auklik seadusandlus

Auklik seadusandlus

 

Sageli kogeme mingi juhtumi puhul, et seadused on auklikud, mille tõttu ametnikud peavad väidetavate pahategude menetlemisel nägema üüratut vaeva, mis lõpuks ei pruugigi soovitud tulemuseni viia ja päästab kurjamid vastutusest.

Näitena võib tuua kas või selle, et seadusandja on jätnud kahe silma vahele asjaolu, et meie vetes elavad jõevähid ja nendega meeldib maiustada paljudel.

Seega peaks ka vähkidega seonduv äri kasumlik olema.

Nii suur kogus vähke nii väikeses tiigis peaks aga vähemalt loomakaitsjad tagajalgadele ajama. Kas vähk on loom? Kas loomakaitse üllas tegevus hõlmab ka vee-elukaid?

Tuua saab vähke kas või välismaalt ja panna nad siis 0 krooni eest vaevlema mistahes lompi. Samas ei keela vist ka keegi nende tasuta viimist lombist legaalsesse vähikasvandusse viia. Kellele selline 0-kroonine tegevus kasulik on?

Print Friendly, PDF & Email