Smuuli linnaosa elanikud hädas hulkuva koeraga (5)

Juba ligi viis kuud on Kuressaares Kihelkonna maantee 2 ja 2A majade hoovis elanud hulkuv koer. Sealsed elanikud on enda sõnul korduvalt linnavalitsuse poole pöördunud, kuid abi ei ole seni saadud. Nüüd tundub, et loole on siiski lahendus tulemas.

Kihelkonna maantee 2A elanik Sirje Lember rääkis Oma Saarele, et majade elanikud on täitsa lootusetus olukorras. Omanikku ei paista koeral olevat ning loom on ennast majade vahele elama sättinud. Lemberi sõnul on trepikodade juurde tekkinud söögi- ja joogikausid ning oma koeraga jalutavad inimesed võtavad ka hulkuvale loomale, kellest neil kahju on, toitu kaasa.

Kuigi koer on Lemberi sõnul väga sõbralik, häirib ta pideva haukumisega majaelanike elu. Samuti näeb loom kehv välja. “Küljed on täitsa sisse vajunud,” rääkis Lember. Ta lisas, et välimuselt meenutavat koer hundikoera, kuid on sellest väiksem. Samuti arvas ta, et pigem on koer nooremapoolne.

Kui koer viis kuud tagasi majade vahel hulkuma hakkas, helistasid majaelanikud Lemberi kinnitusel korduvalt linnavalitsusse, kuid sealt olevat neile öeldud, et linnal pole ei hoiupaika ega koerapüüdjaid ning nemad midagi teha ei saa. Helen Kulešal MTÜ-st Saaremaa Lemmikloomade Turvakodu oli Lemberi sõnul sel hetkel auto katki ning ta soovitas naisel ise koer Valjalga turvakoju viia. Kuna Lemberil polnud toona võimalik koera ise transportida, jäigi asi sinnapaika.

Kas koer leiab kodu?

“Nüüd tuleb sügis, mis siis saab?” küsis Lember murelikult. Majaelanikud mingit lahendust leida ei oska. “Peame vist kuudi ehitama,” arutles Lember nõutult.

Suve alguses linnavalitsuse heakorra järelevalvespetsialisti ametisse asunud Katrin Reinhold ütles Oma Saarele, et temani pole see juhtum jõudnud, kuid soovitas majaelanikel siiski tema poole pöörduda. Koostöös Helen Kulešaga püütakse Reinholdi sõnul siis loole lahendus leida.

Ka Helen Kuleša ütles, et koera pärast muretsevad inimesed võiksid temaga uuesti ühendust võtta. Kulešal on enda sõnul nüüd transport olemas ning koer on võimalik Valjalga turvakoju viia. Kuleša lisas, et ta on nimetatud koera hiljem küll otsimas käinud, kuid pole leidnud.

Kui Kihelkonna maantee majade elanikud Reinholdi või Kuleša poole pöörduvad, võib koer küll turvakoju saada, kuid Reinholdi sõnul finantseerib linn oma territooriumilt leitud loomade hoidmist turvakodus 14 päeva. Kas koer aga ka kodu leiab, näitab lähitulevik. Kuleša sõnul on turvakodus koertele kokku neli kohta, praegu on seal üks koer.

Print Friendly, PDF & Email