Küünikontserdil esinevad Chalice ja Annaliisa Uusmaa

Laupäeval, 16. augustil toimub Muhus Aljava heinaküünis juba kaheksandat aastat järjest Küünikontsert. Eksklusiivsete muusikaürituste hing Toomas Rohtlaan sattus omal ajal heinaküüni lähistele elama. Hoone tundus põnev, teistmoodi olustikuga, tekkis mõte seda kasutada kvaliteetesinejate kontsertide korraldamiseks.

Esimesel korral astusid Aljava küüni heinalavale 2001. aastal Jaan Sööt ja Siiri Sisask, aastate jooksul on küüni püünelt läbi käinud suur osa eesti intellektuaalsete muusikute paremikust. Mittekommertslike teistsuguste muusikaelamuste pakkumise mõte sai elu sisse.

Peene riietusega pole publikul ennast vaevata mõtet – kuulajad istuvad ju heinapakkidel. Palju mõistlikum on kanda mugavaid riideid ning soovi korral võtta istumise alla panekuks kaasa veel midagi pehmet.

Sel aastal astuvad küünilavale Chalice ja Annaliisa Uusmaa, kes on oma lavatee alguseski koos laulnud. Mis muusikat nad selles õhustikus pealkirja all “Kohapeal mõeldud lood” esitavad, saab aimu kohapeal. Korraldaja Toomas Rohtlaan ei ole kunagi erilist rõhku pannud valjuhäälsele reklaamile. Üritus on oma kuulajaskonna leidnud inimeste omavahelise suusõnalise reklaami kaudu. Kes on kord kohal käinud, tuleb järgmisel aastal uuesti ja võtab sõbragi kaasa.

Aljava heinaküüni väravad avatakse 16. augustil kell 20, kontsert algab kl 21.

Print Friendly, PDF & Email