Riik pani Orissaare internaatkooli hoone enampakkumisele

Riik pani Orissaare internaatkooli hoone enampakkumisele

ENAMPAKKUMISELE: Haridusministeerium loodab tänavu tegevuse lõpetanud Orissaare internaatkooli peahoone müügist saada vähemalt kaks miljonit krooni.

Haridusministeerium pani tegevuse lõpetanud Orissaare internaatkooli peahoone kahe miljoni kroonise alghinnaga enampakkumisele, kuna Orissaare vald loobus raha puudusel koolihoone kasutuselevõtust.

 Haridusministeeriumi riigivaraosakonna juhataja Indrek Riisaar ütles Oma Saarele, et enampakkumine toimub 29. augustil ja lisaks koolihoone kinnistule pannakse müüki ka kooli elumaja kinnistu, mille alghind on 350 000 krooni. Koolihoone suhteliselt madalat alghinda põhjendas Riisaar asjaoluga, et huvi on ostmise vastu väike.

Kevadel tuli Orissaare vallavalitsus välja plaaniga rajada koolihoonesse erakapitali toel 60-kohaline erapansionaat, lisaks pidid hoones tööle hakkama valla pensionäride päevakeskus ja gümnaasiumi tööõpetusklassid. Haridusministeerium polnud aga nõus hoonet tasuta erakätesse andma. “Erakapital peab ise ostma, mitte tasuta saama,” lausus Riisaar.

Suvel käis vald välja mõtte rajada vanasse koolihoonesse laiapõhjaline sotsiaalasutus, kuid loobus plaanist üsna pea, viidates rahapuudusele.

Print Friendly, PDF & Email