Vastukaja: Autokoolis peaks rohkem õpetama aukartust (1)

Parkimiskontroll pole politsei peamine prioriteet
Oma Saar
7. august 2008

Parim parkimise järelevalve on kultuurne, teiste inimestega arvestav ja seadusi austav autojuht. Kui oleks minu teha, õpetaksin autokoolis tõsisemalt kahte asja: aukartust elu ees ja respekti teiste inimeste suhtes.

Ei hakkaks praegu analüüsima seadust, kes peab trahvi tegema ja valesti pargitud auto ära koristama. Pakun välja ühe konstruktiivse idee, mille andis mulle Kreekas reisinud kolleeg. Nimelt ei ole seal neid “krokodille” ja autosid ära ka ei veeta.

Kui oled idiootlikult parkinud, siis tuleb politseinik, käes trellpuur, kruvib numbrimärgi 10 sekundiga eest ära ja enne sa seda kätte ei saa, kui trahv makstud. Pidi toimima hästi, kuna trahv on soolane nii valesti parkimise kui ka numbrimärgita sõitmise eest.

Meil seadus seda praegu ei võimalda. Ütleme nii, et politsei autoriteet nii trahvijana kui ka sõbraliku sõrmeviibutajana mõjub liikluskultuurile siiski hästi!

Urve Tiidus,
Kuressaare linnapea

Print Friendly, PDF & Email