Saaremaal rajatav tilaapiakasvandus ootab PRIA-lt toetust (1)

Saaremaal rajatav tilaapiakasvandus ootab PRIA-lt toetust

 

Kunagises Kaavi laudahoones käivad kalakasvanduse ehitustööd. Eesti ainsa tilaapiakasvanduse lõplik valmimisaeg sõltub aga suuresti PRIA toetusrahast.

Arowana OÜ esindaja Raul Schiff ütles, et väikekala kasvatusbassein peaks oktoobri lõpus valmis olema ja esimesed maimud saab sisse lasta. Millal kogu kompleks valmis saab, ei osanud Schiff veel öelda, kuna PRIA taotluste voor on juba möödunud aasta lõpust edasi lükkunud.

Ehitus selle pärast veel seisma ei jää. Kui PRIA-st raha ei saa, tuleb lihtsalt teised investeerijad otsida. Tilaapiakasvanduse toodanguks on planeeritud 150 tonni aastas, millest enamik müüakse välismaale, kuid osa jääb siiski ka kohalikule turule, rääkis Schiff. Kasvanduses saab tööd neli inimest.

Kunagisse Kaavi laudahoonesse rajatav kasvandus on esimene nii Balti riikides kui ka Põhjamaades. Schiffi sõnul on tilaapiat siinmail varem kasvatatud küll näiteks loomaaias, krokodillidele toiduks, kuna nad on hea sigivusega ja vastupidavad kalad. Päris tilaapiafarmi ei ole Raul Schiffi sõnul siinkandis varem aga olnud.

Kalafarmi asukoha otsingud kestsid pool aastat ning valiku tegemisel sai otsustavaks Kaavi laudahoone vastuvõetav hind ja vajalike infrastruktuuride olemasolu.

Print Friendly, PDF & Email