Orienteerumisvõistlus toimus tänavu Mändjalas

Orienteerumisvõistlus toimus tänavu Mändjalas

VÕITJA AUHINDADEGA: Naistest parim Triin Vask.

Laupäeval toimus Mändjalas orienteerumisvõistlus “Metssiga ja meri”. Meestest oli parim Andres Ramst. Vanemas vanuseklassis võidutses tohter Madis Tiik, kes läbis kokkuvõttes raja kõige kiiremini. Naistest saavutas parima tulemuse Triin Vask.

“Orienteerumisel loeb ikka kaardilugemisoskus ja jooksukiirus,” selgitas Saaremaa spordiliidu president Mait Must, kes märkis, et paljud arvavad, et rajad on ette antud, kuid tegelikult antakse osalejatele kaart ning punktid, mis nad peavad läbima. Tee kaardil märgitud punktini valivad sportlased ise.

“Ilm oli ilus, kuid osalejaid oleks võinud rohkem olla,” rääkis Must, lisades, et samas ei julenud nad jooksu ka väga suurelt reklaamida, sest esmakordselt toimus see nn õrnal pinnal – Mändjalas.

Tänavu oli võistlus esmakordselt suvel, varem on see alati toimunud lihavõttepühade ajal. “Kevadel on siiski parem,” ütles Mait Must, lubades, et järgmisel aastal korraldatakse “Metssiga ja meri” jälle kevadel. “Siis on võistluskalendris rohkem auke ja inimestel on aega tulla,” märkis Must.
Orienteerumisvõistluses sai osaleda mitmes erinevas vanuseklassis.
Võitjad said Külliki Järvila graafilise lehe, millel oli kindlasti orienteerumistähis ja metssiga.

Orienteerumisvõistluse parimad: D16 vanuseklassis Maarika Vask, D21 Triin Vask, D40 Maarika Saks, D50 Urve Kaseväli.

Meestest: H16 Janno Tilk, H21 Andres Ramst, H40 Madis Tiik, H 50 Vello Aru ja vaba – Väino Vaha.

Print Friendly, PDF & Email