Meie bränd – taluturism

Ehkki pealinna poolt tuleb üha kurjemaid toone majanduslangusest, tõdevad tänases lehes turismitalude pidajad, et hullu pole midagi, hoopistükkis klientuur on täienenud ning seda suuresti ka Mõntu–Ventspilsi laevaliini avamiseni.

Võib-olla ongi Saaremaa bränd hoopis taluturism? Selline vaikne ja rahulik olemine, mitte aga hirmkallis spaandus ning teab mis veel. Siinkohas tasub ehk meenutada üht Portugali noormeest, kes mõned aastad tagasi lausa kiljus vaimustusest, kui lauale pandi “päris” lehmapiim ning ta nägi Sõrve säärel “täiesti metsikut loodust”. “Vanalinnu on kogu Euroopa täis,” konstanteeris ta, “ka spaasid ning muud tsivilisatsiooni juurde kuuluvat.”

Ehk tasuks siis natuke mõelda, mis see päris “meie oma” on. Ehk ongi vaikus ja rahu ise- ja perega olemiseks, mida üks igapäevakiirusest maha astuv kodanik võiks ju tegelikult tahta.

Print Friendly, PDF & Email