Saaremaa kukeseened kordi kallimad kui mandril (3)

Saaremaa kukeseened kordi kallimad kui mandril

HARULDASED METSAANNID: Pool kilo kukeseeni maksab Kuressaare turul 150 krooni. Sama raha eest võib Tallinnast saada kaks kilo seeni.

Tänu kehvale seeneaastale on Saaremaa kukeseente hind kerkinud lakke. Kuressaares maksab seenekilo 200–300 krooni.

Kuressaare turul 300-kroonise kilohinnaga kukeseeni müünud kaupmees kurtis kuiva kevade üle, mistõttu Saaremaal kukeseened kasvada ei taha. Turule müüma tulekuks peab tema sõnul kahekesi vaeva nägema mitu tundi.

Hind sõltub teatavasti nõudluse ja pakkumise suhtest ja praegu on Saaremaal seeni pakkuda väga vähe. Kõige odavam kilohind Kuressaare turul oli 200 krooni. Keskpäeval oli turul kukeseente müüjaid viis, igaühel umbes kilo jagu seeni või veidi rohkem.

Mandri-Eestis seentega nii kitsas käes ei ole. Lõuna-Eestis pidavat seeni olema, ütles turukaupmees. Tallinnas ja Tartus peaks praegu seenekilo kätte saama 70-100 krooni eest. Ometi maksis Tarbija24 andmetel veel kaks nädalat tagasi Tallinnaski kilo kukeseeni 300 krooni.

Saare Selveri ees müüakse kukeseeni 250 krooni kilogramm. Seal on pakutav seenekogus Kuressaare müügipaikadest suurim, kuid tegu ei ole ka Saaremaa seentega, vaid Lõuna-Eestist pärit metsaandidega. Kuna Tartus võib seenekilo kätte saada 100 krooni eest, on vahe märgatav.
Saaremaal on hind aga täiesti võrreldav teistegi kukeseentega kaubitsejatega. Ettevõtte juht ei nõustunud eile ajalehele oma hinnapoliitikat kommenteerima.

Print Friendly, PDF & Email