Merepäevadeks tuleb külla miinijahtija Sakala

Merepäevadeks tuleb külla miinijahtija Sakala

 

Kuna Kuressaare vappi kandev Eesti mereväe miinijahtija Admiral Cowan läks neljaks kuuks NATO reageerimisjõudude koosseisus Vahemerele, siis tuleb seekordseteks merepäevadeks saarlastele külla miinijahtija Sakala (pildil).

Sakala peaks Roomassaarde jõudma reede pärastlõunal kella kolme paiku, olenevalt ilmastikutingimustest. Rahvale on laev avatud laupäeval ja pühapäeval kell 12–15, mil tutvustatakse laeva tegemisi ning laevas saab ka ringi vaadata. Peale selle osaleb Sakala meeskond osal merepäevade spordivõistlustel. Sakala lahkub saarelt esmaspäeva hommikul.

Sakala nagu Admiral Cowangi on üks kolmest mereväele Suurbritanniast soetatud Sandown-klassi miinijahtijast. Sakala ehitati 18 aastat tagasi ning Eesti mereväe lipp heisati laeval tänavu jaanuari lõpus. Admiral Cowan aga peaks täna jõudma Suurbritanniasse, kus ühineb NATO kiirreageerimisjõudude miinitõrjegrupiga. Suurbritanniast suundub miinitõrjegrupp Vahemere piirkonda, kus alustatakse väljaõppega. Vahepeal peatub laev viie riigi sadamates ja tutvustab Eesti riiki ning oma vapilinna Kuressaaret.

Miinitõrjegrupp, kuhu miinijahtija Admiral Cowan kuulub käesoleva aasta 1. juulist, peab olema valmis lühiajalise etteteatamise järel täitma ülesandeid maailma erinevates paikades.

Print Friendly, PDF & Email