Kärla kirik 165

Kärla kirik 165

KÄRLA KIRIK 165: Esinesid Kärla kirikukoor ja pillimehed Angelni praostkonnast Saksamaalt.

Pühapäevane jumalateenistus Kärla kirikus oli seekord eriti pidulik, sest tähistati kirikuhoone 165. aastapäeva. Kogudusel olid külalised Saksamaalt Schleswig-Holsteini liidumaa Angelni praostkonnast.

Saarte ja Angelni praostkond on sõprussidemetes, mis on kestnud juba 20 aastat. On käidud vastastikku külas, korraldatud noortelaagreid, vastastikust külakosti on pakkunud koorid, ansamblid ja pasunakoorid. Ka seekordsel üritusel esinesid koos Kärla kirikukoor ja pasunakoor Saksamaalt. Dirigeerisid Heinz Erfurt ja Ülle Vallaste.

Oma jutluses rõhutas Angelni praost Gerhard Ulrich kauaaegset viljakat ja mõlemale poolele kasulikku koostööd ja tundis rõõmu riigipiiride kadumisest, mis teeb sõpradevahelised külaskäigud eriti meeldivaks. Suurt heameelt tundis praost ka selle üle, et kirik oli rahvast tulvil ja üritus nii laialdast huvi äratanud.

Kärla koguduse õpetaja Rene Reinsoo ütles Oma Saarele, et praegune kirik on Kärlal sellel kohal kolmas, valminud 1843 ja pühitsetud sama aasta 22. juulil.

“See päev on Maarja Magdaleena päev ja Kärla kirik kannab Maarja Magdaleena nime,” selgitas Reinsoo.

Ta lisas, et kirikuhoone aastapäevaüritust kavandati juba aasta algul ja külalistele saadeti kutsed. “Külalised ei olnud Saaremaal ainult selle ürituse pärast, vaid toimuvad ka praostkondade vahelised kohtumised. Seekordsel külaskäigul on käidud veel Karja, Kihelkonna ja Valjala kirikus, oleme ka Kuressaares koos ja täpsustame edaspidise koostöö valdkondi,” lisas Rene Reinsoo

Kohtumise korraldaja on Saaremaalt Lümandast pärit ja praegu Saksamaal elav Aive Rand-Bruhn. Rene Reinsoo tundis heameelt, et saarlastel on selline oma inimene Saksamaal olemas, kelle kaudu on hea asju ajada.
Pärast jumalateenistuse lõppu ootas kõiki kiriku õue kaetud kohvilaud.

Print Friendly, PDF & Email