Üle väina ujus rekordarv inimesi (1)

Tänavustel Illiku päevadel ujus üle väikese väina 116 inimest. Avaveeujumise start anti laupäeval Vahtna sadamast ning Kõige kiiremini ujus 2,3 kilomeetri kaugusel asuvasse Orissaare sadama finišisse lätlane Mihhail Sudakovs.

Ühe korraldaja, Orissaare vallavanema Raimu Aardami sõnul oli üle väina ujumine juba 15. korda ning tavaliselt on osalejaid nii 70–80. Tema sõnul üllatas tänavune osavõtjate rohkus nii, et korraldajatel tuli meeneid koguni juurde otsida. Ujumise turavlisuse tagasid kiirabi ja 13 alust, millelt jälgiti ujujaid. Aardami sõnul ei läinud õnneks nende abi vaja.
“Üritus läks korda ja ilm oli hea,” kiitis ta.

Lisaks traditsioonilisele avaveeujumisele, selgitati välja ka selle aasta rammumees. Juba mitmendat korda sai selle tiitli Orissaare poiss Taavi Põri.
Maha peeti ka triatloni võistlus.
Omavahel võistelda said ka kohale tulnud lapsed ning kõik osalejad said lustisõitu laevaga Aurelia.

Esmakordselt olid päevade kavas ka rannavolle ning Lääne piirivalve piirkonna poolt läbi viidud duell-laskmine.
Kokkuvõttes võitis Illiku päevad Orissaare Gümnaasiumi mereklassi vilistlaste võistkond.

“Oluline ei ole, kes võitis, vaid see, et poisid pidasid seda päeva nii tähtsaks, et kohale tulid,” rääkis Männik, kes oli õnnelik, et vilistlased tulid Illiku päevadele koos oma peredega.

Illiku päevad toimusid juba üheksandat korda. Osalesid EMA Merekooli, Pärnu, Muhu ja Orissaare esindused. Võistlustele registreerus kokku seitse võistkonda. “Ilm oli super,” kiitis Korraldaja Evi Männik, lisades, et rõõmu tegi see, et rahvas oli kohal kuni lõpuni.

Print Friendly, PDF & Email