Selle suve suursündmus Saaremaal

Selle suve suursündmus Saaremaal

VEIDI HUUMORIT: Ooperipäevade galakontserdil esitasid Rahvusooper Estonia solist Rauno Elp (vasakul) ja Viini Riigiooperi solist Ain Anger (paremal) Malatesta ja Don Pasquale dueti Donizetti koomilisest ooperist “Don Pasquale”. Lauljate esinemisele lõi aktiivselt kaasa ka dirigent Eri Klas.

Äsja lõppenud Saaremaa ooperipäevad tõid linna nii Eesti kui välismaa nimekaid tähti. Ooperipäevade raames toimunud üritusi jagus nii lossihoovi ooperimajja, Linnateatrisse, Arensburgi ooperikohvikusse, Laurentiuse kirikusse kui ka Kuursaali kõlakotta ja lossi kapiitlisaali.

Edaspidi on muusikastaare oodata veelgi enam ning arvatavasti tuleb lisaks kohalikule publikule ooperipäevadele ka rohkem välismaalasi. Nimelt rääkis Eesti Kontserdi direktor Aivar Mäe ooperipäevade alguses, et tänavu Soome ja Lätti reklaami teadlikult ei tehtudki. Küll aga oli kohal reporter Soome ajalehest Helsingin Sanomat ja filmimehed Jaapanist.

Eile rääkis Mäe, et Savonlinna ooperipäevade korraldajad juba uurisid huviga, mis Eestis toimus. Nimelt olla ooperipäevad Soomes pidevalt peauudisteks olnud. Mäe tundis nii suurest meediahuvist ainult rõõmu. Kohtumiseni järgmistel ooperipäevadel!

Print Friendly, PDF & Email