Juhtkiri: Saaremaad mõjutavad aastaajad

Juhtkiri: Saaremaad mõjutavad aastaajad

 

Kuigi räägitakse, et kinnisvaraturul toimuvad pöördelised muutused: hinnad kukuvad ja pakkumised ületavad nõudluse, siis Saaremaal need tõsiasjad ei kehti. Saaremaa turg pidavat oma iseärasuste järgi elama.

Kinnisvaraportaalide kuulutustest võib leida
1-toalise üürikorteri Kuressaares alates 3000 kroonist.

Sama summa eest võib leida üürikortereid ka Tallinnas ja Tartus. Ei pea olema majandusteadlane, et öelda selle nähtuse põhjus: Saaremaal on pakkumisel vähem kortereid, kui on nõudlust.

Ekspertide hinnangil mõjutab Saaremaa kinnisvaraturgu mitte niivõrd üleriigilised kinnisvaratsüklid, kuivõrd aastaaegade vaheldumised. Suveks antakse üürikorter ära ja kolitakse maale, sügisel tullakse linna tagasi elama. Mis aitaks korterite defitsiidi ja kõrge hinna vastu aidata?

Print Friendly, PDF & Email