Saarlased püstitasid rekordeid ja võitsid medaleid

Linda Treiel ja Sander Suurhans said Eesti kergejõustiku meistrivõistluste esimesel päeval mõlemad maha uue maakonna rekordiga. Treiel naiste kuulitõukes ja Suurhans meeste odaviskes. Lisaks teenis Linda Treiel pronksmedali. Saaremaa esisprinter Marek Niit võttis esimese kulla oma kõrvalalal 100 m jooksus.

Äsja juuniorite maailmameistrivõistlustelt saabunud Treiel ületas esimese saarlannana 14. meetri joone, tõugates kuuli 14.04. Eelmine rekord kuulus Leana Vahterile täpselt 14 meetrise tõukega. Viiendal katsel rekordi tõuganud Treiel suutis vahetus konkurentsis edestada ka Pekingisse sõitvat mitmevõistlejat Kaie Kandi, kes tõukas raudmuna 13.20. Naiste kuulitõuke võitis Anu Teesaar 15.79-ga, teine oli Eha Rünne 14.55-ga.

Linda treenerist ema Virge Treieli sõnul oli tegemist üpris õnnestunud katsega. „Tõenäoliselt oli see hea tõuge, kuid norida saaks alati,” naeris treener.

Treiel osales ka kõrgushüppes, kus jäi 1.65-ga kaheksandaks. Treeneri sõnul on Linda tihedast võistlusgraafikust väsinud ja seetõttu ei ole kesise kõrgushüppetulemuse üle mõtet imestada.

Oodatud üllatusega sai hakkama aga noor Salme odaviskaja Sander Suurhans, kes parandas enda nimele kuuluvat maakonna rekordit rohkem kui nelja meetriga, saavutades võistlusel seitsmenda koha. Uuteks rekordnumbriteks kirjutati 68.96. Veel hiljuti seljavalu käes vaevelnud Suurhans märkis, et kaks ilma oda treeninguta nädalat parandas tervist ja andis uue värskuse.

Kvalifikatsioonis vaid 62 meetri kanti oda pildunud, suutis ta lõppvõistlusel kohe esimesel katsel visata 68.59. Kolmandal katsel lendas oda 68.25 peale ning viimasel katsel sündis uus maakonna rekord. „Ideaalne vise see ei olnud. Varu jäi veel sisse,” tõdes Suurhans, kes leidis enda viske juures vigu lõppfaasis.

Odaviske võitis Pekingi olümpia B normi täitnud Mihkel Kukk 79.08-ga. Teine oli Marko Jänes tulemusega 76.27 ja kolmas Ahti Peder 73.89-ga.
Marek Niit sprintis oma kõrvalalal, 100 m jooksus. Pool meetrit sekundis vastu puhunud tuules jooksis Niit välja aja 10,46, mis andis Richard Pulsti ja Teet Meeritsa ees kuldmedali.

Meistrivõistlused jätkusid pühapäeval. Lõplikud tulemused selgusid alles peale lehe trükkiminekut.

Print Friendly, PDF & Email