Rahvas rokkis õllepeol täiega

Rahvas rokkis õllepeol täiega

KOGU RAHA EEST: Jaagup Kreem koos Terminaatoriga pani rahva kaasa elama.

Läinud reedel ja laupäeval oli Oitme kadakane karjamaa taas rahvast tulvil. Juba 12. korda said kokku maailma lihtsamail peol need, kes tahtsid kuulata head muusikat, niisama pere või sõpradega seltsis olla või siis lihtsalt rihma lõdvaks lasta. Õlletoober 2008 andis kõigile võimaluse ning tegevust jagus kõigile: nii suurtele kui väikestele, vanadele ja noortele.

Et tegutsemist jätkus pidevalt mitmel rindel, siis kõigist toimuvast lihtsalt ülevaadet anda pole võimalik. Küll aga olgu toodud mõned killud, mis silma jäid.

Üllatused, üllatused

Kõigepealt üllatused. Laupäevaõhtused suure lava kontserdid. Kui Blacky esines tuntud headuses, siis noorte poiste bänd Supernova üllatas nii mõndagi pidulist. “Nii stiilipuhast rock`n`rolli pole ammu kuulnud,” õhkas üks neljakümnendates aastates mees.

Ja tõsi ta oli, kui rahvale on Supernova ennekõike tuntuks saanud Kelgukoerte ja Reporteri tunnuslaulude esitajana ning viimasest Eurovisiooni Eesti eelvoorust jõudis raadiokanalitesse nende “Stefani”, siis nii kaasakiskuvat esinemist pole allakirjutanu enam ammu kohanud. Täpselt nagu järgmise esineja, Terminaatori puhulgi, oli tunda, et laval tehakse asja, mis tegijatele endilegi meeldib.

Ning muidugi Terminaator, kes suutis kohale meelitada fänne alates algkoolieast kuni päris eakateni välja. Pole just tavaline, et kontsert algab minutilise täpsuse, mitte aga pillide ja heli paikapanemisega. Ja show, mida Termikas pakkus, oli ikka “kogu raha eest”.

Üks pool on professionaalne muusikaesitus, teine aga vaatemäng, mida publikule näidati. Rahvas rokkis ikka täiega ning oli ääretult tore, et bändid ei teinud endale hinnaalandust ega tulnud lihtsalt ära tegema a la, mis see ühel saarel ühes külas toimuv ikka siis nii väga ära ei ole.

Tegelikult peaks kiitma veel teisigi esinejaid – Ska Faktorit, LaMenti, Zorbast, LOWRY´t jne, jne, sest meelepäraseid esinejaid jagus tõesti igale maitsele ja eale.

Et aga Õlletoober ei koosne ainult bändide ülesastumistest, siis tuleb kindlasti ära märkida lustakad rahvuslikud võistlused, mis igal aastal lisa saavad ning nii võistlemise kui kaasaelamise rõõmu pakuvad.

Tänavu üllatas tõsiselt lõbus vanasse Moskvitši pugemise võistlus, mille võitis Pamma-nimeline seltskond. Võiks lausa hüüatada peaministri tuntud fraasiga “Tule taevas appi!”, sest kes seda enne kuulnud on, et ühte sõiduauto salongi on võimalik ära mahutada tervenisti 18 inimest! No oli ikka küll. Kui autouksed pärast viieteistkümneni lugemist lahti tehti, pudenes sealt nii palju kodanikke välja, et raskusi oli “peade” ülelugemisega.

Loomulikult ei puudunud ka tänavuselt Õlletoobrilt traditsioonilised kiviviske ja viljakoti tassimise võistlused. Päris vahva oli saarlase lava ees peetud köietõmbamise võistlus – no katsu sa selg ees köit edasi tõmmata, kui rammu teises otsas rohkem ning tõmbamise asemel järele lohisema kipud.

Üldiselt tundus aga Õlletoobrile kogunenud publik olema äärmiselt sõbralik, selliseid tigetsevaid eksemplare ei kohanud Oitmel kummalgi päeval. Aga eks korda aitas tagada ka terve armee korrakaitsjaid – alates politseinikest ja turvatöötajatest kuni päris vabatahtlikeni välja.

Print Friendly, PDF & Email