Muhu Väinalt toodi kaks medalit

Esmaspäeval Roomassaarest alguse saanud ja laupäeval Tallinnas lõppenud 51. Muhu Väina regatilt said Saaremaa Merispordiseltsi jahid kaks medalit. LYS klassis sai teise koha jaht Pinta (kapten Veljo Heinmets), kolmas oli Zoo (Kaarel Trei).

ORC II klassis oli SMS-i parim Evelyn III (Andres Toom), kes sõitis ennast seitsmendaks. Samas klassis võistelnud, eelmise aasta Saaremaa karikavõitja ja hetkel samuti maakonnas liidrikohal olev Katariina Jee (Mart Tamm) võitis küll ühe etapi ja oli peale poole regati läbimist koguni kolmandal kohal, kuid kahes viimases sõidus saadud kohad teises kümnes ei andnud võimalust medalikonkurentsis kaasa rääkida.

Kapteni sõnul ei juhtunud muud kui tuulevaikus. „See on loterii, kes tuule alla saab, see saab. Seal ei ole palju vaja,” ütles Tamm. Sama probleemiga maadles Katariina Jee ka hiljuti Rootsis sõidetud Gotland Runti regatil. „Kahju on, medalivõimalus oli täiesti olemas,” sõnas Tamm.
ORC III grupis mahtus SMS jahtidest esikümnesse vaid Centaur (Rain Riim).

51. Muhu Väina regatt oli ühtlasi ka Eesti meistrivõistlused avamerepurjetamises. Meistrimedaleid jagati kõikides klassides peale LYS klassi.

Print Friendly, PDF & Email