Lennuväljal sai näha Supermotot

Lennuväljal sai näha Supermotot

SAARLANE OLI PARIM EESTLANE: Kuigi Saaremaa juurtega Andre Kiil tugevatele soomlastele vastu ei saanud, oli ta siiski parim eestlane Open A klassis.

Laupäeval Kuressaare lennuväljal sõidetud Supermoto Eesti meistrivõistluste etapil sai spetsiaalselt ürituse tarbeks ehitatud rajal näha kihutamist nii asfaldil kui kruusal. Edukat sõitu kodurajal näitas Saaremaa juurtega võidusõitja Andre Kiil.

Alal, kus krossimootorrataste ja ATV-dega kihutatakse 70% asfaldil ja ülejäänud trampliinidega kruusarajal, kujunes põnevaks mõõduvõtuks, millele andsid tooni Soome sõitjad, kes on edukalt esinenud ka tiitlivõistlustel.

Neljast masinaklassist, Mini SM, OpenB, OpenA ja Quadracer, kujunes saarlaste jaoks oodatuimaks kindlasti OpenA klass, kus sõitmas siinsete juurtega Andre Kiil.

Selles klassis võttis kahe sõidu kokkuvõttes oodatult võidu ka eelmisel aastal Saaremaal võidutsenud soomlane Mauno Hermunen. Põhjanaabritele, kus Supermoto ülipopulaarne, kuulusid OpenA klassis ka neli järgmist kohta. Kuuendana järgnes Kiil, kes sellega oli parim eestlane ning asus juhtima ka Eesti meistrivõistluste arvestuses.

Sõidetud masinaklassides suutsid eestlased üldvõidu koju jätta Mini SM ja Open B klassides. Esimeses külalisvõistlejaid ei olnud, võidu võttis Heido Havam teises võidutses Priit Prosnev. Quadracerite klassis läks võit Aleksejs Kuzminsile Lätist.

ATV-le sarnanevate Quadracerite klassis toimus viimase sõidu ajal ka omapärane skandaal.

Viimase sõidu teise ringi ajal diskvalifitseeris peakohtunik Aivar Lõhmuse, kelle kostüümist tuli välja hoopis esimese sõidu võitnud, kuid tehnilistel põhjustel katkestanud soomlane Janne Rantala, keda eestlane oli palunud enda eest sõita, kuna soomlane on kiirem.

Lõhmuse Kuressaare etapi tulemused tühistati.

Print Friendly, PDF & Email