FC Kuressaare mängis Rootsis edukalt (1)

Saarlaste jalgpalliklubi järelkasv osales 13. – 19. juulini Rootsis, Gothenburgis peetud maailma suurimal Gothia Cup nimelisel noorte jalgpallivõistlustel.

Edukaimad olnud saarlaste jalgpalliklubi 16-aastased poisid võitsid oma alagrupi, Mölnlycke IF (Rootsi) alistati 3 : 0, Roanoke Stars Premier (USA) 6 : 0 ja Skiljebo SK-ga (Rootsi) viigistati 2 : 2. Play offide 1/32 finaalis suudeti alistada rootslaste IFK Umea 1 : 0, kuid järgmises ringis tuli 2 : 4 alla vanduda Charterhouse Schooli (Inglismaa) võistkonnale.

Aasta nooremate poiste turniir lõppes saarlaste jaoks alagrupi viimase kohaga. Kolmest mängust suudeti saada vaid üks viigipunkt, kui Vaksala SK 2 (Rootsi) võistkonnaga mängiti 1 : 1. Teise rootslaste klubi, GAIS-i käest tuli vastu võtta 0 : 5 kaotus ning 1 : 3 jäädi alla norrakate FK Lillehammerile.
Gothia Cup on maailma suurim noorte jalgpallifestival, kus osaleb rohkem kui 30 000 mängijat pea 2000 võistkonnaga. Esindatud on ligikaudu 60 riiki. Gothia Cupil on osalenud sellised tänapäeva kuulsused nagu näiteks endine Inglismaa koondise ründaja Alan Shearer või hiljuti Hispaania koondisega Euroopa meistriks tulnud Xabi Alonso.

Print Friendly, PDF & Email