Saaremaa Openil jagatakse 10 000 dollarit

Täna Kuressaares algaval Saaremaa Openi tenniseturniiril jagatakse auhinnafondina 10 000 dollarit ning esmakordselt on võimalik mängijatel koguda maailma edetabeli punkte.

Viimased seitse aastat pole Eestis taolise tasemega meesteturniiri korraldatud, ütles võistluse peakorraldaja Riho Kallus Kadi raadiole, viidates turniiri toimumisele rahvusvahelise alaliidu (ITF) all.

Nädal aega kestval turniiril saab kogu Eesti paremiku kõrval näha ka vägagi rahvusvahelist seltskonda, kohale tullakse põhjamaadest, baltikumist aga ka Prantsusmaalt, Itaaliast, Austraaliast. Esimese asetuse on saanud Rumeenia mängija Bogdan-Victor Leonte, kes oli eilse seisuga maailma 481. reket.

Teise asetuse on saanud soomlane Timo Nieminen, kes ATP edetabelis 503. kohal, kuid on oma karjääri parimatel päevadel mahtunud isegi edetabeli esikolmesaja sisse. Kokku osaleb turniiril ligi 60 mängijat.

Viis aastat korraldatud turniiri senisest kõrgem tase eeldab ka paremat korraldamist. Kalluse sõnul on taolistel turniiridel suured nõuded, näiteks Norrast saabuva turniiri peakohtuniku ja mängijate olmetingimustele. Suurimaks kitsaskohaks pidas Kallus logistikat, kuna samal ajal toimub Kuressaares ka mitmeid teisi tippüritusi.

Turniiriga saavad tuleristsed ka tennisekeskuse juurde ehitatud kaks saviväljakut.

Print Friendly, PDF & Email