Juhtkiri: Talunik ka puhkusele (2)

Juhtkiri: Talunik ka puhkusele

 

Kui ametnikud peavad rabama enne või pärast puhkust ka teiste eest, siis perefirmana talu pidavad põllumehed pole pikki aastaid puhkust saanud. Ega vist pole osanudki tahta. Mis aga nende inimeste tervisest saab, ei ole midagi arvata.

Asendustalunike teenuse vajadus on kõne all olnud pikka aega. Küll aga pole selle vastu huvi tundnud omaaegne taluliidu juht, mille tõttu saarlased ka toetusrahadest omal ajal ilma jäid. Küll on arvatud, et teenuse tarbija puudub või et asjast huvitatud teenusepakkujat ei leita. Nii on iga asjaga, kui üht asja teha ei taheta. Ka siin kehtib reklaamlause, et põhjuse leiab alati.

Pärnumaal on teenus juba olemas ja ennast õigustanud, pikaajaline kogemuski olemas. On nii teenuse osutajaid kui tarbijaid. Kahe tubli saare naise algatus end asendustalunikuks koolitada on igati kiiduväärt. Nagu selgub, on asjast huvitatud talunikud ka meil olemas.

Kutsetunnistusega asendajad Mirja ja Helen on ise valmis asju ajama nii PRIA kui talunikega. Puhkuse pidamise õigus peab kõigil olema!

Print Friendly, PDF & Email