Kuressaare supermotovõistlusel osalevad mitmed tippsõitjad (1)

Kuressaare supermotovõistlusel osalevad mitmed tippsõitjad

 

Eeloleval laupäeval toimub taas Kuressaare Lennuväljal kõrgetasemeline rahvusvaheline supermotovõistlus, mis on ühtlasi ka Baltimaade II ja Eesti Meistrivõistluste V etapp. Võistlusest võtavad osa Soome, Leedu, Läti ning Eesti parimad motosportlased.

Võistluse teevad kindlasti nauditavaks Open-klassis võistlevad Soome sportlased, eesotsas eelmise aasta Saaremaa võistluse võitja ja Soome meistri Mauno Hermuneniga. See 20-aastane noormees on tänavu võitnud kõik Saksamaa meistrivõistluste etapid, mis on väga märkimisväärne saavutus, sest Saksamaal võistleb kogu maailma paremik.

Hermunen startis ka juunis ühel MM-i etapil, sõites välja kogu võistluspäeva kiireima ringiaja ning saavutas seal kokkuvõttes viienda koha. Soomlaste esiotsa tase on nii ühtlane, et sealsete meistrivõistluste etappidel on esikohti saavutanud lisaks Hermunenile veel Eestis medaleid noppinud Kalle Toronen, Ville Jauheainen ja Toni Klem. Kõik need kiired soomlased on ka Saaremaal stardis.

Kindlasti tahab nendele tugevat konkurentsi pakkuda ja ise võitu napsata eelmisel aastal Eesti meistrivõistlustel hõbemedali saavutanud Kuressaarest pärit 19-aastane Andre Kiil (fotol), kes on tänavu Eesti, Läti ja Baltikumi etappidel väga head hoogu näidanud ja mitmeid võite saavutanud.
Poodiumikohale on pretendeerimas ka mitmekordne Eesti meister supermotos Martti Sulengo, kellel eelmisel aastal ei õnnestunud Saaremaa publikule oma oskusi näidata. Lätist on kohal samuti kogu supermoto paremik, eesotsas nende suurte motokrossi MM-i kogemustega krossiässa Aigars Litvinovsiga, kes on tänavu näidanud supermoto radadel väga kiiret minekut ja võitnud ka Eesti meistrivõistluste etappe.
Leedu kiireim kihutaja Aurelius Damonis peaks olema ka kipsist vabanenud ja kindlasti stardis olema.

Võistlussõitude esimene start antakse kell 12.30. Open-klassile lisaks stardivad SM Mini ja Quadracerite klasside võistlejad.
Võistlussõitude vaheajal kell 14.30–15.00 esinevad PlanBee trikimootorratturid Soomest enneolematu show’ga.

Kogu päeva saadavad võistlejaid starti ja pakuvad pealtvaatajaile silmailu E.T.A. tantsutüdrukud ning võistluspäev lõpetatakse nende kaunitaride eriprogrammiga Club Privilege’is algusega kell 23.00.

Print Friendly, PDF & Email