Saaremaa Lihatööstus sai ISO 22000 toiduohutuse juhtimissüsteemi sertifikaadi

Saaremaa Lihatööstusele omistati Eestis kolmanda lihatööstusettevõttena ISO 22000:2005 toiduohutuse juhtimissüsteemi standardile vastav sertifikaat.

Saaremaa Lihatööstuse müügidirektori Koit Repnau sõnul on sertifikaat ülemaailmselt aktsepteeritud ja hinnatud ning tugevdab ettevõtte konkurentsivõimet sise- ja välisturul. “ISO 22000:2005 ühendab HACCP toiduohutuse ja enesekontrolli ning kvaliteedijuhtimise põhimõtteid. Selle standardi nõudeid järgides tagatakse tarbijale toiduohutus kogu toidukäitlemisahelas,” kinnitas Repnau.

Ettevõte teeb väga tihedat koostööd AS Valjala Söödatehasega ning Saaremaa veise- ja seakasvatustega ning 95 protsenti vajaminevast toorainest varutakse Saaremaalt.

“See tagab meie toodete eriti kõrge kodumaise kvaliteedi. Saaremaa Lihatööstus on täna veel üks väheseid lihatööstusi, mis kuulub sajaprotsendiliselt Eesti omanikele. Kerge ei ole täna kellelgi, kuid loodame, et meie olemasolevad ja uued kliendid oskavad hinnata meie toodete kvaliteeti ka edaspidi ning jäävad meile lojaalseks,” lisas Repnau.

Print Friendly, PDF & Email