Juhtkiri: Linnaliiklus paremaks (7)

Juhtkiri: Linnaliiklus paremaks

 

Kes meist poleks kirunud autodest umbes linnatänavaid tipptundidel. Mõttes leiame olukorrale ka süüdlase, kelle aadressil sajatusi lendu lasta. Kas sellest läheb liiklus paremaks, on kahtlane. Kuid hingerahuks ikka.

Kuressaare kesklinnas on raske leida tänavapinda juurde. Ometi suureneb autode arv päevadega. Abi saab vaid liikluskorralduse täiustamisest.

Linnavalitsus on töö ette võtnud. Radade mahamärkimine ristmikel on kindlasti üks võimalus paremat tulemust saada. Suuresti ongi takistajaks just need juhid, kes ootavad kahe mõttelise rea vahelisel alal oma väljasõitu vasakule, piirates sellega paremale sõita soovijaid.

Paljudes liikluskitsikustes on süüdi hoolimatud liiklejad ise. Takistades teisi mistahes viisil, tekitame probleeme juurde. Enne linnavalitsuse kiruma hakkamist tuletame enda käitumist meelde. Kas või seda, kuidas parkimiskoha puudumisel lülitame peatumist keelava märgi all sisse ohutuled ja mõtleme, et võimegi sellisel viisil peatuda.

Print Friendly, PDF & Email