Rae pood eksitab hindadega (13)

Rae kaupluse lettidel olevad hinnad ei pruugi vastata tegelikkusele. Probleeme on sooduskaupadega, mille hinnaalandus võib olla juba lõppenud.

Punaste sildikestega tarbijate tähelepanu tõmbavad soodustused, võivad leti äärde jõudes osutuda olematuteks. Eile Rae poes teostatud prooviostul ei vastanud suvaliselt valitud 17-st soodushinnaga müüdavast kaubast oma letihinnale kolm. Suurim hinnavahe oli Mini küpsistel apelsini, mille soodushind oli 4.90, arvel maksid maiustused aga 9.90.

Tide pesupulbri hinnavahe jäi ostja poolt vaadates ühe krooni ja kümne sendi võrra miinusesse. Samas leidus ka üks vastupidine näide. Punase sooduskauba sildiga 16.50 eest müüdavale energiajoogile Red Bull oli allahindlus maha arvestamata. Kassast läbi lüües muutus Red Bull 3.60 võrra odavamaks.

Saaremaa Tarbijate Ühistu müügijuhi Aivar Vasuri sõnul juhtuvad eksitused hindadega, kuna praegu käib pidev hinnaralli ja hinnad muutuvad väga kiiresti. See on poetöötajate probleem – nad peaksid suutma hinnad õigel ajal ära vahetada, kuid mõnetunniseid hilinemisi võib siiski juhtuda, lisas Vasur.

Klientidelt on tulnud mitmeid kaebusi valede hindade kohta. Oma Saarde pöördunud ostja sõnul on tal olnud korduvaid probleeme seoses valede hindadega. 10. juulil ostetud Culinare õunastruudli eest pidi klient maksma 28 krooni asemel 37.90. Nädalavahetuse jooksul oli hind siiski ära vahetatud. Vasuri sõnul ei ole sellel tootel üldse mingit allahindlust olnudki.

Aivar Vasur vabandas Saaremaa Tarbijate Ühistu nimel kliendi ees, kuna selline olukord võis, ja võis ka mitte Rae poes juhtuda. Kliendid peaksid olema leti ääres hindade vaatamisel tähelepanelikud, kuna on olnud juhtumeid, kus ostja on vaadanud kogemata vale toote hinda, ütles Saaremaa Tarbijate Ühistu müügijuht.

Nii nagu hilinemisega muutuvad letihinnad tekitavad segadust ostjate seas, võis Rae poest prooviostu sooritav reporter tekitada pisikest askeldamist sealsete töötajate hulgas. Agar töötaja tiirutas kiiresti lettide vahel ja kaotas kiiresti mitmeid punaseid sildikesi. Enne, kui reporter kaubani jõudis kadusid lettidelt mitmed sooduskaupa märkivad sildid. Jääb loota, et esialgu ilma hinnata jäänud tooted peagi uue hinna said.

Mõned minutid pärast ostu sooritamist tagasi poodi minnes olid kadunud ka paljude soodustustega kaupade punased sildid, mille hinda äsja kontrollitud sai. Hoolimata sildimuutusest jäi hind seejuures muutumatuks. Suur hinnasilt, mis kuulutas apelsiniküpsiste soodushinda oli jäänud aga täiesti kadunuks.

Print Friendly, PDF & Email