Eurostati andmeil kasvas Eesti majandus kolme kuuga 1,4 protsenti

Eurostati värsketel andmetel kasvas kogu Euroopa Liidu majandus esimeses kvartalis mulluse sama ajaga võrreldes 2,3 protsenti, Eesti sisemajanduse koguprodukt (SKP) aga 1,4 protsenti.

Eestist tahapoole jäid Eurostati andmeil Iirimaa (-1,5), Taani (-0,6), Itaalia (0,3), Ungari (0,8) ja Portugal (0,9).

Eesti statistikaamet on avaldanud kaks esialgset hinnangut. Esimene kiirhinnang ütles, et eesti SKP kasv esimeses kvartalis oli 0,4 protsenti. Juuni alguses avaldatud esialgsetel andmetel aeglustus aga Eesti SKP aastakasv kvartalis 0,1 protsendini, mis on Euroopa Liidu madalaim.
Pankade analüütikute pakutud prognoosid jäävad vahemikku 2,5–2,8 protsenti.

Statistikaameti rahvamajanduse arvepidamise statistika talituse juhataja Tõnu Mertsina on BNS-ile öelnud, et amet täpsustab SKP numbrit alati mitmel korral ja täpsustatud number esimese kvartali kohta ilmub septembris.

Print Friendly, PDF & Email