Juhtkiri: Noortalunikud saavad starditoetust (3)

Juhtkiri: Noortalunikud saavad starditoetust

 

Põllumajandusliku tegevuse alustamise jaoks on võimalik PRIAst taotleda toetust. Rõõmustav on asjaolu, et toetuse taotlejaid meil jätkub, maakonnast esitati taotlusi 15 ja nelja taotleja puhul ka taotlus rahuldati.

Toetus on eelkõige mõeldud neile, kes põllumajandustootmisega äsja alustanud ega ole üle 40 aasta vanad. Kui ikka maaelu arengukava meetmesse esitatakse maakonnast nii arvukalt taotlusi, ei saa väita, et keegi enam põllumajandusega alustada ei taha.

Hea on ka teadmine, et esimene kord ebaõnnestunul ei pea lootus kaduma, sest sama taotleja saab osaleda veel ka teises voorus.

Rahuldatud taotluste esitajate hulgast leiame piimakarja pidaja, lambakasvataja, põlluharija ja mesiniku. Siit nähtub, et Saaremaa põllumajanduses tegutsetakse erinevatel aladel, samas on toetuste jagamisel ilmselgelt seda ka silmas peetud.

Üle jääb vaid alustajatel oma firmadele saadad abist tuult tiibadesse soovida ja teistele jõudu uuteks ponnistusteks!

Print Friendly, PDF & Email