Neli maakonna perearsti saavad üle 38 000 krooni preemiat (4)

Eelmise aasta töötulemuste alusel saavad preemiat Kuressaare perearstid Kersti Tuuling, Sille Väli, Muhus töötav Lea Uutsalu ja Salme perearst Tiina Tarkin.

Eesti Haigekassa andmeil makstakse arstile tulemustasu haiguste ennetamise ja krooniliste haiguste jälgimise ning ravitöö tulemuslikkuse eest. Tulemustasusüsteem ei pane arstile lisakohustusi, vaid on preemia selle eest, et perearst on oma igapäevase töö käigus saavutanud häid ja mõõdetavaid tulemusi.

Eesti haigekassa ja Eesti perearstide seltsi rakendatud perearsti tulemustasu süsteemiga on käesoleval aastal liitunud 80 protsenti perearstidest. Haigekassa avalike suhete juhi Evelin Koppeli sõnul saavad möödunud aasta töötulemuste alusel koefitsendiga 1,0 ehk 48 
000 krooni tulemustasu 23 Eesti perearsti. Koefitsendiga 0,8 ehk 38 400 krooni saavad tulemustasu 92 perearsti.

Print Friendly, PDF & Email