Kuressaare linn ehib ennast Kaarma valla sulgedega (12)

Kuressaare linn ehib ennast Kaarma valla sulgedega

EI ASU ENAM LINNAS: Investoritele suunatud artikkel Kuressaare koduleheküljel loeb linna investeeringute hulka ka Kaarma vallas asuvat Bauhofi ehituskeskust.

Kuressaare viimaste aastate investeeringuid tutvustav artikkel linna koduleheküljel omistab Kuressaare linnale ka Kaarma valla suurarendused.

Kuressaare koduleheküljel avaldatud artiklis “Kuressaare attracts investors” kirjutatakse, et linna kõige silmanähtavad investeeringud on näha teel Kuivastust Kuressaarde, esimesena Suure Töllu puhkeküla näitel. Samuti räägitakse selles, et Põlluvälja tehnopark on püstitatud just linna piirile. Loos arvatakse ka Kuressaare linna investeeringute hulka Auriga keskust ja Tallinna Kaubamajale kuuluva Tammemetsa kinnistut.

Kuressaare abilinnapea Kalle Koov ütles Oma Saarele, et tema ise seda teksti ei koostanud ja kahjuks täpset ülevaadet sellest ei oma. Koov leidis, et kui investoritele paikkonnast informatsiooni jagada, siis ei tasu neid eksitada mitmete erinevate administraiivsete jaotustega.

Koovi meelest ajab paljud potentsiaalsed investorid segadusse, kui kõikidest halduspiiridest rangelt kinni pidada. “Tegelikult on Kaarma valla ja Kuressaare linna vahelised piirid väga segased,” arvas Koov. “Põlluvälja tundub näiteks küll pigem Kuressaare alla kuuluvana kui Kaarma valla omana,” ütles Koov.

“Ei noh, me ju võime ju kirjutada, et Kuressaare linnus asub ka Kaarma vallas,” rääkis Kaarma abivallavanem Kairi Niit ja arvas, et selline mainimine mingeid omavalitsuse halduspiire ei muuda.

“Suure Töllu küla ei saa küll mingi valemiga Kuressaare linna piiridesse jääda,” arvas Niit ja selgitas, et kuigi Kuressaare linn areneb oma piiridest välja, on siiski linna ümber Kaar-ma valla territoorium. “Me küll peame kooskõlastama teineteise arendusi,” leidis Niit ja lisas, et nii Kaarma peab arvestama linna piiridega kui ka Kuressaare linn Kaarma valla omadega.

Kaarma vallavanem Ülo Vevers ütles Oma Saarele, et siiski on vahe Kaar-ma ja Kuressaare linna piiril. “Koostöö linnaga on hea ja me oleme seda teemat linnaga arutanud,” märkis Vevers ja lisas, et investoritele suunatud kirjutisest pole Kuressaare linn Kaarma valda teavitatud.

Print Friendly, PDF & Email