Sebe tõstab homsest piletihindu (2)

Bussiettevõte AS Sebe tõstab kõikide kaugliinide bussipiletite hindu viis kuni kümme krooni, uued hinnad hakkavad kehtima 1. juulist.

Kuressaare–Tallinna liinil hakkab täispilet 1. juulist maksma 205 krooni asemel 250 krooni.

Kõige odavam vedaja AS Hansabuss tõstab 1. juulist Kuressaare–Tallinna bussiliinil täispileti hinna 200 kroonilt 225 kroonini.

“Hing oli kinni juba. Enam teisiti ei saanud. Maksame bussi üleveo eest praktiliselt sama palju kui maksab Tallinna–Kuressaare reisija bussipilet,” ütles AS-i Sebe juhatuse esimees Hugo Osula. “Bussi ülevedu laevaga on meie jaoks täielik katastroof. Vaadake, mis on praamipiletitega juhtunud. Seal maksab ju riik juurde.”

Firmajuhi sõnul on Sebe Kuressaare bussiliinid septembrist kuni maikuuni olnud kahjumis ja raha, mis võiks neile jääda, läheb praamipileti katmiseks.
Sebe on kaalunud ka võimalust teist bussi Kuivastusse praamile vastu jätta, kuid see muudaks sõitmise reisijale tülikamaks, kuna ta peaks ise hakkama praamipiletit ostma.

Kuna riik juba maksab Saaremaa Laevakompaniile toetust üleveo eest saarte ja mandri vahel, siis topeltdoteerimist ehk lisaks ka bussivedajatele praamipileti kompenseerimist ei ole majandusministeeriumi hinnangul otstarbekas teha.

AS-i Sebe juhi arvates peaks riik tõsiselt mõtlema, kuidas kaugbussiliiklust üleval hoida, sest pikalt kinni hoitud piletihinna tõus võimendub väga kiiresti. “Hoiame hinda nii kaua all, kui suudame, aga ühel hetkel peavad kõik tõstma ja siis hakkab lumepall veerema,” tõdes Osula.

Print Friendly, PDF & Email