Saarte Kogu pidas Hiiumaal nõu

27–28. juunil toimus Hiiumaal Eesti Saarte Kogu üldkogu, kus osalesid Eesti saarte esindajad.

Hiiu maavanema nõunik Reet Kokovkin ütles Oma Saarele, et seekordsel üldkogul jagasid toetusrahasid saanud väikesaared oma kogemusi teistele.
“Samuti oli päevakavas saarte seaduse teema,” lisas Kokovkin ja selgitas, et saarte seadusega seotud tööd ei alustata nullist. “Meil on varasema riigikogu poolt välja töötatud seadus, millele me toetume,” kommenteeris ta ja rääkis, et Saarte Kogu soovib saada uuringut ja analüüsi, mis puudutab saarte seaduse vastuvõtmisega seonduvaid muutusi teiste Euroopa riikide saartel.

Kokovkini sõnul on ka plaanis välja töötada küsimustikud kõikide saarte omavalitsuste jaoks ja see küsimustik peaks puudutama saarte seadust ning selle prioriteete.

Hiiu maavanema nõuniku sõnul said teisel üldkogu päeval sõna ka noored, kes arutlesid teemal, miks ja mille poolest on saartel hea elada ning kuidas on võimalik saarte elu veelgi parandada ja edendada.

Print Friendly, PDF & Email