Flamingod tuletasid meelde vanu aegu

Flamingod tuletasid meelde vanu aegu

NÄIDISTUND: Hilja ja Kaarel Kitt tuletasid võistlustantsijatele meelde, kuidas aeglast valssi tantsida.

21. juunil kogunes koos külalistega pea 100 endist tantsuklubi Flamingo liiget Kuressaare kultuurikeskusesse, et tähistada üheskoos klubi 25. asutamise aastapäeva.

“Kokkutulek oli niivõrd südamlik, et ma ei oska seda isegi sõnadega väljendada,” oli ka nädal aega hiljem Hilja Kitt üritusest vaimustuses. “Nüüd hakkan päriselt mõistma, mida kõik see tegelikult tähendas.”

“See oli ilus punkt meie aastakümnete jooksul tehtud tööle,” arvas Hilja Kitt ja sõnas, et tema koos Kaarliga tahaks väga tänada kõiki neid, kes üritusest osa võtsid. Kohtumisrõõmu oli olnud oi, kui palju, kuigi Hilja oli küsinud nii mõneltki lapselt, et kes sa oled.

“Hilja ja Karla ei tundnud paljusid ära,” ütles ka õhtu korraldaja Liis Lakkur. Õpetajate Hilja ja Kaarel Kiti palvel kandis aga kokkutulnud rahvas rinnasilte. Mõte oli osutunud väga õigeks.

Sõna sai Kuressaare linnapea Urve Tiidus, kes pidas Liis Lakkuri sõnul ilusa ja liigutava kõne. Kohal oli ka võistlustantsu liidu sekretär Heino Tiidus. Hilja ja Kaarel Kitile anti kingitusi.

Üllatuskülalisteks olid kutsutud võistlustantsu grand old lady ja man Aavo ja Tamara Lossman, kes omal ajal õpetasid Kittidele tantsu Tallinna kunstilise isetegevuse maja juures. Kohal oli ka Flamingo ristiema Naime Lamp, kes on suures osas peasüüdlane selles, et Saaremaal see suurepärane võistlustantsuklubi tegutses.

Teine üllatus, mille korraldajad Liisa Laid, Liis Lakkur ja Oliver Tiidus kokkutulnud külalistele ja endistele tantsijatele valmistasid, oli viie endise tantsupaari esinemine. Hilja Kitt jutustas, et nad esitasid kindlasti tangot, rumbat ja aeglast valssi, aga kuna Hilja oli ise kogu ettevõtmisest niivõrd liigutatud, siis ei pannudki ta tähele, mida nad veel tantsisid. Need viis paari – Liisa Laid – Oliver Tiidus, Maris Truuväärt – Rajar Miller, Riina Alt – Marek Rauk, Kristi Teras – Madis Lunkov, Reet Rohumägi – Mario Rauk – tegid kolm kuud hoolega trenni, et esitada nii ladina- kui standardtantse.

Kitty tantsustuudiost esinesid tantsudega Markus Sepp -Marin Saagpakk ja Henri Viik -Mari-Liis Sepp, kes on ühtaegu ka endised Flamingo tantsijad, viimased Kittide kursuslased, kes lõpetasid 2000. aastal.

“Hilja ja Karla korraldasid meile ka näilise tantsutrenni, kus harjutasime aeglast valssi,” jutustas Liis Lakkur. “Karla andis nõuandeid kehahoiaku suhtes näiteks. See tuletas vanu aegu meelde.”

Liisil on väga eredalt meeles võistluslaagrid, väljasõidud, esinemised, see, kuidas tuli laupäeviti hommikul vara üles tõusta, et sõita kuskile esinema ning muidugi enda suursaavutus – sai ta ju 1994. aastal Eesti 14–15-aastaste D-klassi meistriks standardtantsudes. Kõige meeldejäävama peona nimetas ta klubi saali avamist kohas, kus praegu asub Club Privilege.

Ürituse ajal jooksis taustaks slaidišõu ning õhtu edenedes vaadati ära ka film, kus kajastusid võistlusklubi tegemised läbi aegade: võistlused, esinemised, laagrid. Õhtut juhtis Madis Malk. Pidu kestis poole kaheteistkümneni.

Korraldajatelt suur aitäh Sulev Seppikule, Siim Seppikule, Maanus Truumeelele ja Liisa Laidi emale, samuti kõigile, kes aitasid kaasa korraldusliku poole pealt.

Print Friendly, PDF & Email