Professor Kosmose veerg (1)

Professor Kosmose veerg

 

Viimastel aegadel on Naela toimetusse saabunud mitmeid murekirju, millele meie ülitark toimetuse kollektiiv vastata ei oska. Kutsusime endale appi naabervallas elava imearsti, posija ja kuulsa mälumänguri professor Kosmose (fotol).

Inge: Ma ei leidnud jaaniööl sõnajalaõit! Kas see on normaalne? Mis moodi ma oma eluga nüüd edasi lähen? Kõik hakkavad mõnitama.
Prof Kosmos: Kindlasti hakkavad mõnitama. See ei ole absoluutselt normaalne, et sa ei leidnud. Kui sa suudaksid meenutada, mitu Taurust te enne olite tarbinud, saaksid sa ka ise oma ebaõnnestumise põhjustest aru. Üks võimalus asja parandada on näpata õisi samanimeliselt perekonnalt, kuid need õied ei ole kindlasti nii hea toimega.

Valjala mees: Ütle, kust ma rada teha tohin – igal pool on noor ja õitsev hein?
Prof Kosmos: Tee, kuhu tahad, aga jäta mesilased rahule, neil on niigi rasked päevad olnud enda silopallidest läbinärimisega.

Tiit: Korjasin metsast jaaniõisi, nagu tava ette näeb. Panin padja alla. Nii peaks unes nägema oma kallimat. Nägin aga ikka oma naist. Kas see on normaalne? See oli mu aasta koledaim unenägu.
Prof Kosmos: Muidugi on see normaalne. Olge õnnelik, et te oma ämma unes ei näinud. Siis arvatavasti minu abist enam ei piisaks, vaid peaksite juba pöörduma perearsti poole, kes teile portsu rahusteid välja kirjutaks.

Malle: Väidetavalt saab jaanipäeval naabrite piimaõnne endale nõiduda. Ma naljapärast üritasin ja nüüd ei oska ma selle piimaga midagi peale hakata. Mis ma ometi tegema peaksin? Elan Kaali kandis.
Prof Kosmos: Asi on selles, et teie naaberkülas elab rekordlüpsiga lehm, kelle peale teie loits sattus. Kuid selles tulemuses ei ole ju midagi halba. Teist võib saada unustatud ammeameti taaselustaja.

Mati: Olen taimetoitlane ja ei tee kunagi kärbselegi liiga. Viimasel ajal olen murdnud kõvasti pead ja südametunnistust küsimuse kallal, kas ma tohin süüa loomakujulisi küpsiseid või on see ebainimlik? Ma nii väga tahaks, et see ei oleks ebainimlik. Ma olen inimene.
Prof Kosmos: Kõige lihtsam on küpsisekarp kohe pärast ostmist jalaga laiaks litsuda, siis on kõik küpsised ühe kujuga. Minul näiteks on kombeks süüa sihvkasid, mis meenutavad mulle sipelgaid. Trambin enne nende peal ja siis söön. Väga maitsev.

Uuno: Jaaniööl seljale kleebitud vihaga pidi naiskasid saama. Panin endale terve viha särgi all. Nüüd ei saa ma enam üldse olla. Naised langevad mu ette loogu ja lohisevad püksisäärest kinni hoides tänaval järele.
Prof Kosmos: At-at-at. Kas te siis ei tea, et ahnus ajab upakile. Kuna see mõju kestab terve aasta, soovitan teil osta lühikesed püksid, et naistel poleks millestki haarata. Kurb on see, et peate nende pükstega ka talvel käima.

Kjell-Erik: Jag träffade i natt i Kuressaare massa konstiga människor. Hade de några kungar. Till midsommar kommer vi alltid att dansa med vår kung och det är mycket stora glädje.
Prof Kosmos: Bäste svensk ung man. Probabaly detta folk Du träffade var hiidlased. De tycker ibland att de är kungar som människor i hullar tror att de är gudar. Hälsningar till svenska kungliga familjen.

K. Vahter: Ma unustasin ühe asja ära. Pärast tuli meelde. Aga siis oli juba häbi. Kas ma olen nüüd rumal?
Prof Kosmos: Loomulikult olete rumal. Nüüd peate taskusse panema suure arbuusi. Ja iga kord, kui te tahate midagi meeles pidada, siis tõstate selle teise taskusse. Püksi- või rinnataskusse. Siis ei unu ära. Ma tean.

Külli: Kas te oskate seletada, mis on suluseis?
Prof Kosmos: Võib võrrelda sigalaga. Seal on ka sulud. Kui peremees suluukse lahti teeb ja siga välja läheb, on kõik korras. Kui siga ise läbi murrab, on suluseis.

Iiris: Paluks abi, kuidas saab küünlarasva riideesemelt maha.
Prof Kosmos: Asetage WC-paber või paberrätik pleki peale ja hakake läbi selle kuuma triikrauaga (mitte nii kuuma, et pluus ära kärssaks) triikima. Võib osutuda keeruliseks, kui plekk asub riide seljapoolsel osal või alakeha tagumisel osal. Aga siis saab triikraua panna näiteks harjavarre otsa ja niimoodi seljalt triikida. Või asetada triikraua tagurpidi põrandale ja teha selle peal rütmilisi liigutusi.

Print Friendly, PDF & Email