Leisi neiud läksid Inglismaale Woolfestile

Leisi neiud läksid Inglismaale Woolfestile

“SAAREMAA MAJA” LAKE DISTRICTIS: Inglise noored sisustasid ja maalisid Leisi tüdrukute jaoks kolmetoalise maja gaasipliidi, külmkapi ja magamiskohtadega.

Üheksa Leisi keskkooli tüdrukut koos juhendaja ja nõustajaga esitavad Inglismaal Lake Districtis toimuval Woolfestil täna koos Slovakkia ja Inglismaa noortega programmi Euroopa Noored raames moeshow.

Neljapäeva õhtul Newcastle’i lennujaama jõudnud Saaremaa noori moekunstnikke oli vastu võtma tulnud ühing Grampus Heritage and Training Limited.

Punase Land Roveriga Inglismaa idarannikult läänerannikule sõidutatud neiud olid kohale jõudes pisarateni liigutatud vanast vagunelamust spetsiaalselt neile ehitatud majast, mille katusel lehvis sinimustvalge lipp! Inglise noorte sisustatud ja maalitud “Saaremaa majas” on kolm tuba, gaasipliit, külmkapp, koosolekulaud ja magamiskohad kaugetele külalistele.

Eilne päev kulus noortel ühise moeshow etteastete harjutamisele. Saarlannade kollektsioon From Sheep to Dress keskendub peaasjalikult Saaremaa villa kasutamisele noortemoes, maavillast kollektsiooni kaunistavad viikingiaja ainetel valmistatud Leisi ja Kaali noorte ehted. Slovaki ja inglise noorte kollektsioon aga on inspireeritud metsast ja kõigist kättesaadavaist looduslikest ning taaskasutatavaist materjalidest.

Print Friendly, PDF & Email