Abipolitseinikud said uue vormi

Kuressaare linna tänavatel võib peagi kohata koos politseinikega patrullimas ka vormis abipolitseinikke. Korrektse töövormi, mis erineb tavapolitseiniku mundrist vaid abipolitsei sildi poolest, saavad Kuressaares 11 abikorravalvurit.

Kuressaare politseijaoskonna vanemkomissari Aare Alliku sõnul on abipolitseinike seas nii ettevõtjaid kui ka tavalisi tööinimesi, kelle jaoks on auasi linna turvalisusse panustada.

Allik ütles, et abipolitseinikesse tuleks suhtuda samamoodi kui tavapolitseisse. “Nende tegevust reguleerib abipolitseiniku seadus, mis tähendab, et abipolitsei korraldustel ja keeldudel on samuti seaduse jõud.” Esimesi uues vormis abipolitseinikke saab vanemkomissar Alliku sõnul Kuressaare linna tänavatel patrullimas näha juba selle nädala lõpus.

Kuressaare linnavalitsus toetab sel aastal abipolitsei tööd 70 000 krooniga, mis on pea kaks korda rohkem kui eelmisel aastal. Nimetatud toetus kätkeb endas nii patrullteenuse maksumust kui ka mundrite ja muude abipolitseiniku tööks vajalike vahendite soetamist.

Print Friendly, PDF & Email