360 Saaremaa last said hambapasta ja -harjad

Procter & Gamble jagas eile heategevuskampaania raames 360 Saaremaa lapsele hambahoolduskomplekte.

Procter & Gamble’i Eesti esinduse välissuhete juht Kaie Kasemets ütles Oma Saarele, et need komplektid said kõik omavalitsused, kes edastasid Procter & Gamble’ile soovi komplekte saada.

Tema sõnul lugesid Saare maakonna omavalitsused kokku, kui palju on vähekindlustatud ja puudust kannatavatest peredest pärit lapsi ning vastavalt sellele jagasid omavalitsuste sotsiaaltöötajad need hambahoolduskomplektid ka laiali.

“Komplektis on kaks hambaharja ja üks hambapasta,” rääkis Kasemets ja selgitas, et kampaania sai alguse eelmisel aastal, kui Eestis läbiviidud suuhügieeni teemalisest uuringust selgus, et eestlased vahetavad hambaharja harva. “Seda tehakse 1,5 aasta tagant,” kinnitas ta.

Tema andmetel pesevad vaid pooled eestlastest hambaid kaks korda päevas. “Kuna sellised harjumused saavad lapsed just kodunt, siis otsustasime selle kampaaniaga harjumuste muutmist toetada,” lausus Kasemets.

Üle Eesti sai kampaania käigus hambahoolduskomplekti kokku ligi 10 000 last.

Print Friendly, PDF & Email