Praamijärjekorrad reisijaid ei heidutanud

Praamijärjekorrad reisijaid ei heidutanud

 

Tavapärased mitmekilomeetrised parvlaevajärjekorrad ootasid jaanipäeva ajal Saaremaale tulnuid ka tänavuste pühade aegu. Saarele tuleku tippaeg oli laupäeval ning tagasi mandrile mindi kõige enam üleeile.

OÜ Väinamere Liinid teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on pikad praamijärjekorrad igal aastal ette teada, kuna inimesed soovivad Saaremaale tulla ja siit lahkuda enam-vähem samal ajal.

Pühadeaegsed tulemised-minemised kestsid Hiiuväina andmeil kokku viis päeva ning ettevõte teeb ametlikud kokkuvõtted saart külastanud inimeste hulga kohta täna. Hiiuväina sõnul sõitis Kuivastu ja Virtsu vahet neli parvlaeva. Lisaks graafiku järgi liikunud Viirele ja Regulale vedasid reisijaid ka Koguva ja Harilaid.

Lood ooteajast on osa rahvafolkloorist

Seda, mitu kilomeetrit praamisaba pikk oli, Hiiuväina sõnul ettevõttest keegi mõõtmas ei käinud ning inimesteni jõudvad numbrid on tavaliselt nende endi spekulatsioonid. Lugusid sellest, kui kaua keegi praami ootas, nimetas Hiiuväin aga rahvafolklooriks. Tema hinnangul tuli klientidel kõige kiiremal ajal oodata keskmiselt neli-viis tundi.

Teisipäevasel tippajal mandrile pääsu oodanud tudeng Egle Loit ütles, et seisis koos sõpradega praamijärjekorras pea kuus tundi. “Kuivastusse sõites arvasime, et teel on õnnetus juhtunud, kuna ei uskunud, et saba võib nii pikk olla. Tundus, nagu oleksime alles poolel teel sadamasse,” kommenteeris Loit. Auto juurest sadamapoodi kõndimine võttis tema sõnul aega poolteist tundi. Ootajad olid Loidi hinnangul aga rahulikud ning veetsid aega väljas ringi jalutades.

Pühapäeval Saaremaale tulnud ning eile hommikul enne keskpäeva lahkunud elektrirolleriäriga tegelev Rauno Mõrd aga lausus, et nende seltskonnal läksid mõlemad praamisõidud ilma pikema ootamiseta.

Tulles oli Mõrral tehtud broneering ning mandrile tagasi sõites pidi noormees ootama vaid tunni. Samuti eile ennelõunal Tallinna poole sõitnud seltskonna liige Kädi Eelmaa ütles, et pikka ootamist polnud neil ei tulles ega minnes. Isegi laupäevasel tippajal pääseti tehtud broneeringust tund aega varasemale parvlaevale.

Print Friendly, PDF & Email