Pärsama hooldekodu elanikud said jaanitulest hingekosutust (1)

Pärsama hooldekodu elanikud said jaanitulest hingekosutust

HINGEKOSUTUS JAANITULEST: Pärsama hooldekodu hoolealused tundsid reede õhtul heameelt nii jaanitulest, rikkalikust peolauast kui ka lõõtsamees Ain Hannuse lustlikest pillilugudest.

Leisi valla Pärsama hooldekodu 21 hoolealust, kellest enamik on ratastooliinimesed, said reede õhtul osa pidulikust jaaniõhtu söömaajast hooldekodu terrassil ja sellele järgnenud jaanitulest ning lõõtspillikontserdist hooldekodu lähedal väljal.

Eakaid inimesi käis tervitamas vallavanem Ludvik Mõtlep, sotsiaalosakonna juhataja Mari-Anne Tuuling tõi Haeska külast memmedele-taatidele lustakaid lõõtsalugusid mängima teada-tuntud pillimehe Ain Hannuse.

Ratastoolides tule ümber istujad nautisid särtsakaid pillilugusid ja vaatasid heldinult lõkkeplatsil värelevaid tulekeeli, tuletades meelde oma noorusaja rõõmsameelseid jaanitulesid. Vanainimestel tuli silmanurka tänu- ja meenutustepisar, kui nad südikaid jaaniõhtu korraldajaid tänasid ning meeleolukat õhtupoolikut aastakümnete taguste jaanituledega, mil ise sai lõkke ümber tantsu keerutatud, kõrvutasid.

Hooldekodu juhataja Kaire Tiigi idee vanuritele jaanituli korraldada läks täie ette, leides vallavalitsuse toetuse. Tänu sponsorite toele tuli pidulaud rikkalik, oli ohtrasti puuvilju ja magusaid küpsetisi. Nii nagu nüüdisajal kombeks, grilliti vorstikesi ja mehed rüüpasid kesvamärjukestki. Tõsi, päris ehtsat saaremaist seekord ei pakutud – õlu oli alkoholivaba.

Jaaniõhtu kavva kuulusid ka mõned lihtsamad mängud. Oli neidki, kes proovisid ära, kuidas tantsusammud üle pika aja välja tulevad.

“Mõned meie hoolealused lähevad suveks koju. Enne jaaniõhtut ei tahtnud aga keegi minna. Kõik tahtsid peolaua ja jaanitule ääres istuda. Inimestele meeldis. See andis uut usku ja indu järgmiste ürituste korraldamiseks. Usun, et sellest sündis uus traditsioon,” jäi Kaire Tiik toreda jaaniõhtuga rahule.

Print Friendly, PDF & Email